A hosszú életű villanybojler titka


Villanybojlerek javítása kapcsán a szakemberek gyakran szembesülnek a vízkövesedéssel, mely probléma több szempontból is hátrányos készülékünkre, és villanyszámlánkra is. Ha ugyanis vízköves a bojlerünk – ami előbb vagy utóbb mindenképpen bekövetkezik - akár harminc százalékkal is többet fogyaszthat a berendezés. Mivel hazánkban a víz területenként más és más keménységű, így általános javaslat nincs arra nézve, milyen gyakran érdemes vízkőmentesíteni. Egyes vélemények szerint másfél-kétévente, mások szerint elég háromévente elvégeztetni a műveletet. Hozzá nem értők semmiképpen ne kísérletezzenek saját maguk, érdemes ehhez inkább szakembert hívni, aki gyorsan elvégzi a feladatot.

Villanybojlerek esetében nagyon nem mindegy, mekkora hőfokot állítunk be, ha ugyanis maximumon megy a berendezés, a tartály gyorsabban vízkövesedik, aminek hatására villanyszámlánk is egész szép összeget mutat majd. Az arany középutat követve a szakemberek általában hatvan fokos hőmérsékletet javasolnak.

Amennyiben kénytelenek vagyunk vízszerelőt hívni, ne ijedjünk meg az esetlegesen felmerülő költségektől, hiszen ha a bojler alkatrészek árát vesszük figyelembe, azok nem minősülnek túl soknak. Amire inkább áldoznunk kell majd némi pénzt, az a szakértelem, és a munkára fordított idő. A várható költségek előzetes tisztázásával nem érhetnek kellemetlen meglepetések bennünket.